logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2021 07 01 vukovar 01
 
HRT pod redateljskom palicom Zdravka Fučeka snima novi dokumentarni film - omnibus sa više priča o žrtvama Vukovara, gdje će se opet spominjati Mladen Čupić-Haš i ostali, tematski vezan za pojedinačne slučajeve vezane za radna mjesta i hobije žrtava (npr. slučaj odvođenja i ubojstva djelatnika vukovarske bolnice od strane portira bolnice ali koji je ušao u bolnicu padom Vukovara kao pripadnik srpskih postrojbi, ubio radne kolege i za to mu je pravosuđe izreklo neku apsurdnu ili nikakvu presudu).
Obzirom da se među žrtvama na Ovčari ali i drugim stratištima na području Vukovara našlo mnogo onih koji su se prije rata bavili utrkama, relly-jem i vozili motore, a njihova rođena braća, stričevi, djeca i danas voze motore, Nenad Barinić - Nenoos predložio je da se moto klubovi uvrste u snimanje, a pojedinci kao akteri filma - govornici (Jurčan, Zirdum, Maganić, Šarik, Budimir-Budija …). Cilj je ukazati na činjenicu da su mnogi prijeratni i poslijeratni bajkeri hrvatski branitelji koji su podnijeli dio žrtve.
Do sada su snimili dokumentarni film HRT-a iz 2019. godine „Kad vrane zapjevaju“ scenarista i redatelja Zdravka Fučeka, gdje je noseća priča o pripadniku RV-a, Rokeru Vinkovaca Mladenu Čupiću-Hašu, koji je kao vinkovački ranjeni dragovoljac odveden padom Vukovara iz bolnice i ubijen, a čije tijelo kao i tijelo pripadnika RV-a Jure Lukača, kao i Ivana Senčića-Caja još uvijek tražimo.
U ovoj akciji priključili su se i članovi MKVC.
 
„Kad vrane zapjevaju“ scenarista i redatelja Zdravka Fučeka

POVEZANI ČLANCI

PRISTUPNICA

mkvc pristupnica slikaČlanom MKVC može postati svaki državljanin RH koji će se na temelju članka 8. Statuta MKVC, dragovoljno uključiti u provođenju djelatnosti kluba ...
WVF
     MHB RH
   
ZAGREB
    HTZ
    GS OS RH
     EUROBIKER-CROATIA
    MKVC
logo wvf
logo ministarstvo branitelja     logo grad zagreb     logo htz     logo gsos rh     logo eurobiker     logo mkvc
Go to top