logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2021 09 11 medaljon i narukvica
 
Primijetio sam da mnogi članovi MKVC na svojim prslucima nose medaljon sv. Benedikta, zaštitnika Europe i duhovnog velikana,  jednog od otaca zapadne kulture.
Znajući da medaljon nema nikakvu “čarobnu moć” niti mu se pripisuju ikakve egzorcističke moći, već ima sasvim drugo značenje, članovi Izvršnog odbora MKVC odlučili su osigurati medaljon za sve članove MKVC koji ga žele primiti.
Nabavili smo medaljone od nehrđajućeg čelika i u subotu, 11.09.2021. nakon sv. mise povodom Dana hrvatskih mučenika na Udbini, čuvar nacionalnog svetišta Crkve hrvatskih mučenika i župnik udbinske župe sv. Nikole i župe sv. Jurja u Podlapači vlč. Josip Šimatović blagoslovio je nabožne predmete. Među njima i medaljon sv. Benedikta i narukvice.
Pozivam članove MKVC koji su zainteresirani za preuzimanje medaljona sv. Benedikta da se jave svom predsjedniku Podružnice MKVC. Bude li se javio znatan broj zainteresiranih, onda ćemo organizirati dodjelu medaljona u nacionalnom svetištu Crkve hrvatskih mučenika na Udbini.
 
Moto klub Veterani - Croatia
predsjednik, Ratko Dragović - Klek

POVEZANI ČLANCI

PRISTUPNICA

Članom MKVC može postati svaki državljanin RH koji će se na temelju članka 8. Statuta MKVC, dragovoljno uključiti u provođenju djelatnosti kluba ...
WVF
   
 
 MHB RH
      HTZ
      MKVC
logo wvf       logo ministarstvo branitelja       logo htz       logo mkvc
Go to top