logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2022 08 04 vukovar
 
Povodom puštanja u promet novoizgrađenog Pelješkog mosta (26.07.2022.) Moto klub Veterani - Croatia organizirao je motomaraton „Krajevima naših predaka `22. autocestom od Vukovara preko Dubrovnika do Livna, 04. i 05.08.2022. godine za vrijeme obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.
Cilj motomaratona je sjećanje na sve poginule hrvatske branitelje te zahvala svim preživjelim braniteljima za obranu i oslobađanje područja na Južnom bojištu za vrijeme Domovinskog rata te promoviranje novoizgrađenog mosta, odnosno moto turizma i Hrvatske kao sigurne europske zemlje lijepih cesta s izrazito bogatom kulturnom, povijesnom i prirodnom baštinom.
U organizaciju motomaratona prije početka najavili su se trideset i tri (33) moto klubova (Sportski MK "Golubica" Vukovar, Motociklistički klub "Okit", MK "Dvije Rote", MK Vukovi - Livno, MK Neretvanski gusari, Eurobiker Charity Hrvatska, MK 4. Gardijska - Split, MK "JAL" Ivanec, MK BIK, MK Bjelovar, MK Libertas Dubrovnik, Auto-Moto Klub "Racing Team Ploče" Ploče, MK Gusari, MK Brod, MK Tsunami Požega, MK Lucky Luke - Domaljevac, Motociklistički Klub "Duhovi", Udruga Hrvatskih Branitelja Motorista - Istočna Slavonija, Mk Osijek, MK "Racing" Našice, MK Slavonija Nova Gradiška, MK Zemunik, MK Veteranët E Uçk - Kosovo, MK "Hrvatski Vuk", Crazy biker`s - Vienna, MK veteranët e Zones Operative të Nerodimes të UÇK, MK Kastriotet Ferizaj - Kosovo, MK Dardanët - Kosovo, Mrki Medvjedi - Beravci, Mc Ilirët Mc Norwey, MK Arbanasi, United Croatian Riders - Melbourne, MK "2 Grada", MK Hunters Croatia i MK Specijalna Policija) iz Hrvatske, BiH, Kosova, Norveške, Njemačke, Austrije, Švicarske i Australije. Primijetili smo da su se priključili i bikeri iz moto klubova koji nisu najavili svoje sudjelovanje, zato ih pozivam da nam se jave kako bi ih dodali na ovaj popis. U organizaciji posebno su se angažirali slijedeći moto klubovi: Sportski moto klub "Golubica" Vukovar, Motociklistički klub "Okit", Moto klub "Dvije Rote" i MK Vukovi - Livno, te volonteri iz općine Tribunj. Zato njima i svima ostalima veliko hvala.
Pokrovitelj motomaratona „Krajevima naših predaka `22.“ bilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja Republike Hrvatske.
 
03.08.2022. - Prvi dan
Okupljanje sudionika motomaratona bilo je 03.08.2022. godine u Vukovaru kod sportske dvorane "Borovo naselje". Na tom mjestu predsjednik Sportskog moto kluba "Golubica" iz Vukovara organizirao nam je prijem sudionika koji su na start došli iz udaljenih krajeva RH, BiH i ostalih država diljem Europe te osigurali smještaj za prenoćiti te konzumiranje hrane i pića.
 
04.08.2022. - Drugi dan
Početak motomaratona bio je u 07:00 sati 04.08.2022. godine sa Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru kod brončanog spomen-obilježja "zračni" križ i vječni plamen, gdje smo položili vijenac i zapalili lampaše te gdje je biker i svećenik te redovnik Franjevačke provincije Bosne Srebrene (BiH), iz župe Srca Marijina u Foči kod Dervente fra Franjo Dalibor Stjepanović obavio kratku molitvu za preminule branitelje i civile poginule za vrijeme agresije na Vukovar te blagoslovio riječima: „Ovim projektom svjedočimo ljubav prema zemlji koja nam je darovana, našoj obećanoj zemlji. Iako su nas i u njoj progonili, terorizirali i ubijali, iz Evanđeoskih primjera crpimo snagu za ustrajno traženje Bogom danih ljepota i njihovo čuvanje. Poput izabranog naroda Gospodnjeg, odavanjem počasti žrtvama Domovinskog rata u Vukovaru svjedočimo svetost njihove žrtve, poput žrtve Makabejevih sinova kad su ih okupatori tjerali da se odreknu ostavštine njihovih otaca, vjere, a vožnjom kroz domovinu svjedočimo svoje pouzdanje u Evanđelje, slijedeći Krista koji se vraća iz Egipatskog izbjeglištva nakon Herodove smrti, te naviješta Radosnu vijest širom svoje domovine. Ta zadaća, širenje Radosne Vijesti započinje ovdje i sada, u našem zajedništvu, našoj vožnji kroz domovinu, s kraja na kraj, tek onda je možemo svjedočiti čitavom svijetu!“
Sa Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru krenuli nas je stotinjak sudionika na motorima smjerom Vukovar - Bogdanovci - Nuštar - Vinkovci prema n.p. Županja i dalje autocestom prema Zgrebu.
Prvo stajanje imali smo na b.p. Marsonija kod Slavonskog Broda. Na tom mjestu priključilo nam se još tridesetak bikera. Nakon točenja motora i odmora uz kavu i osvježavajuće napitake, krenuli smo dalje prema slijedećem odredištu na b.p. Križ.
Na b.p. Križ smo također morali tankirati motore i dobro se osvježiti jer sunce i toplina su počeli na veliko umarati sudionike motomaratona. Na tom dijelu uočili smo da se sredina moto kolone proširila i trebali smo povećati brzinu putovanja. Kako je moto kolona bila nekoliko kilometara duga, kretali smo se nešto brže od kamiona na autocesti i time smo ih vrlo sporo pretjecali. Nakon povećanja brzine razdaljina između sudionika moto maratona se smanjila i time smo mogli brže i sigurnije putovati. Temeljem toga vrlo brzo smo došli na n.p. Zagreb Istok te cijelu zagrebačku zaobilaznicu prošli vrlo brzo i sigurno. Putovali smo vrlo brzo do iza Karlovca, kada se kolona zaustavila, zbog prometne nezgode koja se dogodila u suprotnom smjeru putovanja. Bez obzira što smo imali policijsku pratnju, nismo imali odobrenje da prođemo između dvije trake. Morali smo dosta dugo, vrlo sporo, po velikoj vrućini kretati u smjeru mora odnosno jugu Republike Hrvatske.
Nakon strpljive vožnje došli smo do b.p. Vukova Gorica, gdje smo opet natočili motore i osvježili se sa pićem te malo odmorili. Nakon toga opet smo nastavili prema moru. Na suprotnoj strani zbog prometne nesreće sa smrtnim ishodom, kolona vozila je i dalje stajala na autocesti i čekala signal za nastavak putovanja. Naše slijedeće stajanje bilo je na b.p. Zir. To je bilo zadnje točenje motora do završnog odredišta na prvom danu putovanja u Vodicama.
Do Vodica smo stigli u predviđeno vrijeme prema Planu vožnje. U moto kampu Moto kluba Okit jedan dio sudionika je postavio šatore za prenoćiti, dok je veći dio otišao u Tribunj na kupanje i na plaži Sinje more kasnije na ležaljkama prenoćio. U moto kampu MK Okit osigurali smo, gorivo za agregat, tehničku vodu i čišćenje moto kampa.
MKVC je prijavio skup, a Turistička zajednica Tribunj organizirala je na Trgu Pjaca u Tribunju, 04.08.2022. godine kulturno/umjetnički program povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja i našeg moto maratona „Krajevima naših predaka `22.“. Na trgu je nastupila klapa Bunari iz Vodica i Band Bolerosi, a lokalni ugostiteljski obrt Sinje more d.o.o. je osigurao hranu i piće uz promotivne cijene. Tako da je kulturno-umjetnički program bio predviđen za domaće ljude, nas bikere koji smo u prolazu, turiste koji ljetuju u Tribunju te sve zainteresirane prolaznike. Sav prihod od prodaje pića i hrane dogovorili smo da ide za obnovu oltara u crkvi Velike Gospe u centru Tribunja. Prikupili smo 20.000,00 kuna. Zahvaljujemo se svim donatorima iz Tribunja i Grada Vodica koji su nam pomogli da veličanstveno dočekamo VRO Oluja i to: (Općina Tribunj, načelnik Marko Grubelić; Grada Vodice, gradonačelnik Ante Cukrov; JVP Vodice, zapovjednik Ivica Begić; Turistička zajednica Općine Tribunj, Josipa Jerkov; Sinje more d.o.o., Šimun Popov; Nato Cvitan; Šime Strikoman; LD Sokol Vodice, Mario Bilać; Beach Bar Dina, Tonči Jerkov; Konoba Dida Toni, Tonči Babun; Pekara Tribunj, Mark Berisha; Beach Bar Sovja, Marina Jabuka; Beach Bar Atvan, Željko Durmanić; Cafe Bar Sidney, Predrag Galetić; Restoran & Bar Stray Cat, Šime Perkov - Koća; Jet Ski Posejdon, Frane Ferara i Antonio Perkov. Hvala vam na potpori.
 
2022 08 05 vodice
05.08.2022. - Treći dan
Nakon prikladnog, dostojanstvenog, lijepog i nezaboravnog dočeka Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u Tribunju, rano ujutro formirali smo dvije moto kolone, jednu sa plaže Bristak u Tribunju, a drugu iz moto kampa MK Okit iz Vodica do istočnog ulaza u Vodice gdje smo angažirali vodičkog umjetnika Šimu Strikomana u izradi milenijske fotografije povodom puštanja u promet Pelješkog mosta. Šime Strikoman je predvidio i izradio pet polja u dva reda u kojem je upisao godinu događanja i nacrtao Pelješki most te ostavio pet polja za nas sudionike moto maratona „Krajevima naših predaka `22.“. Cjelokupnu ideju milenijske fotografije osmislio je Šime Strikoman. Za tu realizaciju pomogli su nam grad Vodice i Javna vatrogasna postrojba Grada Vodice. Hvala vam na potpori.
Nakon izrade milenijske fotografije oko sto pedeset vozača na motoru formirali su moto kolonu i uz pomoć prometne policije uključili se na autocestu i vozili smjerom n.p. Pirovac - n.p. Karamatići. Bila je to vožnja drugi dan iz koje smo detektirali i neutralizirali negativne pojave. Prvo stajanje bilo je na b.p. Raščane gornje. Na tom dijelu priključili su se neki naši članovi MKVC koji su imali određenu zadaću i dvadesetak članova iz MK 4. gardijske - Split.
Nakon odmora, formirali smo moto kolonu i krenuli dalje. Vrlo brzo smo izašli sa autoceste i dalje magistralnom cestom došli do odmarališta Komorna kod Pelješkog mosta. Na tom mjesto smo napravili stanku kako bi pojedinačno i zajednički zabilježili ovo putovanje. Na odmaralištu Komorna nismo se mogli duže zadržati jer je bio izuzetno vrući dan i oko podneva, tako da smo čim smo napravili zajedničku fotografiju, nastavili preko Pelješkog mosta do brda Srđ iznad Dubrovnika.
 
2022 08 05 most

Vozeći se preko Pelješkog mosta i pristupnim cestama do Stona mogli smo vidjeti ljepote dijela Pelješkog poluotoka.
Prolaskom kroz Ston, zatim i Mali Ston vratili smo se na poznatu staru magistralu kroz Slano do Dubrovnika.
Da bi izbjegli mogući zastoj na serpentinama prema Srđu, odlučili smo voziti do Brgata pa s istočne strane popeti se do Srđa, do tvrđave Imperial. Do cilja došli smo bez zastoja i problema i svi smo mogli stati na parkiralište. Na Srđu su nas već čekali predstavnici MK "Dvije Rote" i MK "Libertas" Dubrovnik i ugostili s hranom i pićem. Dok smo se na tom mjestu odmarali mnogi sudionici posjetili su muzej iz Domovinskog rata Dubrovnik. Kod sudionika se već dobro primjećivao umor od puta i vremena. Nakon gotovo dva sata odmora, formirali smo kolonu i krenuli prema zadnjem odredištu a to je na moto susret u organizaciji MK "Vukovi" u Livnu, Bosni i Hercegovini.
Trasa putovanja je bila ista kao i prema Dubrovniku, preko Pelješkog mosta pa autocestom od n.p. Karamatići do n.p. Šestanovac gdje smo sišli s autoceste i dalje lokalnom cestom preko graničnog prijelaza u Aržanu prema Livnu.
Na moto susret u Livnu stigli smo u predvečer. Neki članovi MKVC su nakon toga podigli šatore na posebnom mjestu rezerviranom za članove MKVC, a neki su kasnije krenuli odmoriti se u privatne smještaje koje su si rezervirali daleko prije putovanja u Livnu. Tijekom boravka na moto susretu vodstvo MK Vukovi u nekoliko navrata je počastilo hranom i pićem članove MKVC, kao i uvijek do sada. Hvala im na tome.
Na moto susretu u tih dva dana prema procjeni organizatora bilo je preko 2500 motora iz svih krajeva Europe. Budući da se moto susret nije odvijao protekle dvije godine zbog epidemioloških mjera, ovaj susret nadmašio je očekivanja organizatora po broju posjeta. Mada znamo da to nije razlog Covid-19, već uigrana odlična organizacija članova MK Vukova.
Individualni krajnji povratak kućama bio je u nedjelju, međutim dobar dio sudionika je iskoristio vrijeme i nastavio se odmarati uzduž cijele Dalmacije na moru.
Tijekom provedbe motomaratona do doma nije bilo ozlijeđenih.
Kako je putovanje bilo u izuzetno nepovoljnim uvjetima (sunce i doba dana) već na prvoj trasi putovanja poneki sudionici osjećali su zdravstvene poteškoće pa su morali stati i polako nas vremenski stizati po etapama vožnje. Pred kraj vožnje drugog dana imali smo jednog sudionika sa blagim moždanim udarom i jednog sudionika koji je prohodao srčani udar. To su bili svi veterani Domovinskog rata. Oni se sada oporavljaju uz liječnički nadzor i želimo im brzi oporavak. Ovo je signal nama veteranima da moramo u buduće organizirati kraće ture i više odmora.
Kao i prije sa MKVC na ovakvim projektima putovali su i osobe koje nemaju poveznice sa motom svijetom, ali mi kao društveno isključena skupina interesantni smo za proučavanje. Tako je ovaj put s nama, od samog početka u Vukovaru do Livna, putovao Charles Oscar Warner III, sociolog - antropolog, doktorand sa sveučilišta KU Leuven u Belgiji i veteran američke vojske, koji protekle dvije godine radi i živi s ratnim veteranima u bivšoj državi (YU) i radi doktorsko istraživanje.
Također s nama i ove godine povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja priključili su veterani s Kosova iz dva moto kluba: MK "VETERANËT E UÇK" - Kosovo i MK "Veteranët e Zones Operative të Nerodimes të UÇK". S njima su došli predstavnici i slijedećih moto klubova: MK "Kastriotet Ferizaj" - Kosovo, MK "Dardanët - Kosovo" i MC "ILIRËT MC" Norway.
Imali smo isto tako predstavnika Hrvata iz Australije koji se okupljaju u organizaciji "United Croatian riders" - Melbourne. S njima smo i prije nekoliko godina započeli motomaratona pod nazivom „Krajevima naših predaka `14.“ kada smo vozili od Istre - Like - Zagreba - Podravine - Vukovara - Orašja -Sarajeva - Međugorja - Dubrovnika - Livna - Knina i Čavoglava.
Neki moto klubovi su se aktivno uključili u organizaciju, među njima je i MK "Bjelovar", koji je preko sponzora Koestlin d.d. i Dukat d.d. omogućio pojedine prehrambene artikle za sudionike motomaratona. Hvala im na tome.
Svi učesnici motomaratona primili su priznanje za sudjelovanje na projektu. U ime MKVC zahvaljujem im se što su se priključili i svoje vrijeme i resurse trošili kako bi promovirali Pelješki most i Hrvatsku kao sigurnu Europsku državu sa lijepim i sigurnim cestama i bogatom kulturnom baštinom.
Tijekom cijelog našeg putovanja po magistralnim cestama i autocestom osiguravala nas je županijska prometna policija (PU Vukovarsko-srijemska, PU Brodsko-Posavska, PU Sisačko-moslavačka, PU Zagrebačka, PU Karlovačka, PU Zadarska, Šibensko-kninska, PU Splitsko-Dalmatinska i PU Dubrovačko-neretvanska). Prometna policija s motorima i autima činili su zaštitu na početku i na začelju moto kolone i time nam osigurali sigurnu vožnju. Cijeli angažman prometne policije dogovoren je sa voditeljem Službe prometne policije, Uprava za javni red i sigurnost, Ravnateljstvo policije MUP. Onako kako smo zamolili za potporu, tako su i profesionalno odradili svoju zadaću. To je naša hrvatska policija i zaista potvrđuju slogan - Sigurnost i povjerenje. U ime MKVC želim se zahvaliti svim policajkama i policajcima te njihovim zapovjednicima i nadređenima na velikoj potpori.
Prolaz kroz autocestu za sve sudionike motomaratona „Krajevima naših predaka `22., 04.08. smjerom n.p. Županja - n.p. Zagreb Istok i n.p. Zagreb Lučko - n.p. Pirovac te 05.08. smjerom n.p. Pirovac - n.p. Karamatići i povratak n.p. Karamatići - n.p. Šestanovac Hrvatske autoceste su osigurale bez naplate.
Ovim činom HAC d.o.o. nam je omogućio da bez zaustavljanja prolazimo kroz jedan prolaz na ulazima i izlazima na naplatnim postajama i time spriječio stvaranja čepova i stajanja na naplatnim postajama.
Ovakav prolaz osiguralo nam je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske uz pomoć pokrovitelja moto maratona potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda. Također se želimo zahvaliti djelatnicima i vodstvu Hrvatskih autocesta na potpori.
Poduži odmor iskoristili smo za podjelu promotivnih majica iz projekta, priznanja, zahvalnica te dvije stotine ovogodišnjih majica koje smo dobili od Ministarstva hrvatskih branitelja povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja na način da smo prvo majice podijelili moto klubovima koji su nam pomogli u ovom projektu i to: Sportski moto klub "Golubica" Vukovar, Motociklistički klub "Okit", Moto klub "4. GARDIJSKA" - Split, Moto klub "Dvije Rote", MK "Vukovi" - Livno, Volonterima iz Tribunja, Moto klub "Bjelovar", MK "VETERANËT E UÇK" - Kosovo, MK "Veteranët e Zones Operative të Nerodimes të UÇK" te pojedincima koji su nam pomagali u projektu, a za jedanaest majica ne znamo gdje su završile, ili ih nije bilo ili je netko preuzeo više. Kako nismo dobili dovoljno majica, tako svi ostali učesnici, od ostalih moto klubova, free bikera tako ni jedan član MKVC nije dobio promotivnu majicu. Imajte razumijevanja za ovo. Zahvaljujemo se Ministarstvu hrvatskih branitelja na dodjeli majica.
Također se zahvaljujemo obrtu THESA (www.thesa.hr) iz Starog Grabovca (Novska) na donaciji reflektirajućih prsluka.
Na kraju zahvaljujem se članovima MKVC koji su sudjelovali i onima koji nisu mogli sudjelovati na moto maratonu „Krajevima naših predaka `22.“, svim moto klubovima koji su nam izravno pomagali u organizaciji, ostalim moto klubovima i free bikerima, te državnim institucijama koji su nam pomogli kako bi se motomaraton što sigurnije proveo kao i donatorima, ostalim ustanovama i institucijama te pojedincima na potpori.
Vidimo se nekom drugom prilikom.
 
 
 
 

Moto maraton Krajevima naših predaka ’22. - Najava
 
2022 08 04 moto maraton krajevima nasih predaka 22 plakat
 
Moto klub Veterani - Croatia u suradnji s hrvatskim motoklubovima nakon završetka i puštanja u promet Pelješkog mosta organizira 04. i 05.08.2022. godine, za vrijeme obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja" motomaraton pod nazivom Krajevima naših predaka ’22. smjerom od Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, dalje autocestom preko Pelješkog mosta do Dubrovnika i natrag do moto partya u organizaciji MK Vukovi u Livno.
 
Cilj:
Cilj motomaratona "Krajevima naših predaka ’22." je sjećanje na sve poginule hrvatske branitelje te zahvala svim preživjelim braniteljima za obranu i oslobađanje područja na Južnom bojištu za vrijeme Domovinskog rata te promoviranje novoizgrađenog mosta, odnosno moto turizma i Hrvatske kao sigurne europske zemlje lijepih cesta s izrazito bogatom kulturnom, povijesnom i prirodnom baštinom. 

Shema:
 
2022 08 04 knp shema moto maratona

Plan vožnje:
  
 2022 08 04 knp plan voznje

Organizatori:
 
Pozivamo hrvatske moto klubove koji žele biti dio organizacije ovog projekta te pomoći oko smještaja, prehrane, moto kolone ili  logistike pri kretanju kolone, članove koji će sudjelovati u motomaratonu, a po struci su mehaničari ili medicinski djelatnici, ali i one koji se jednostavno žele priključiti samom motomaratonu, da nam pošalju svoj logo kako bismo ih mogli uvrstiti u ovaj veliki "bratski" projekt hrvatskih moto klubova.
Također pozivamo i bikere iz Europske unije da nam se priključe o ovom motomaratonu, a posebno one koji će tih dana boraviti u Hrvatskoj.

Moto klubovi koji su se priključili organizaciji:
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
Sportski moto klub "Golubica" Vukovar Motociklistički klub "Okit" Moto klub "Dvije Rote" 04 mk vukovi livno 05 mk neretvanski gusari  06 mk eurobiker charity hrvatska 07 mk 4 gardijska split08 mk jal ivanec 09 mk bik benkovac 10 mk bjelovar bjelovar  11 mk libertas dubrovnik  12 amk rt ploce  13 mk gusari 14 mk brod 15 mk tsunami pozega 16 mk lucky luke orasje 17 mk duhovi biograd na moru  18 mk gladijatori vinkovci 19 uhbm istocna slavonija   20 mk osijek 21 mk r nasice 22 mk slavonija nova gradiska 23 mk zemunik 24 mkv uck kosovo 25 mk hrvatski vuk piskorevci  26 crazy bikers vienna  27 mk veteranet e zones operative te nerodimes te uck  28 kastriotet ferizaj kosovo 29 mk dardanet kosovo 30 mk mrki medvjedi beravci
31 mc iliret norveska
32 mk arbanasi zadar
033 united croatian riders 034 mk 2 grada valpovo belisce               

Pokrovitelj:

Pokrovitelj motomaratona Krajevima naših predaka `22. je Ministarstvo hrvatskih branitelja Republike Hrvatske.


Sudionici:
 
Svi učesnici motomaratona Krajevima naših predaka `22. primit će priznanje, a suorganizatori (moto klubovi) i oni koji su pomogli MKVC dodijeliti će im se zahvalnice.
 
 2022 08 04 moto maraton krajevima nasih predaka 22 priznanje  2022 08 04 moto maraton krajevima nasih predaka 22 zahvalnica
 

Napomena:

Kako bismo ostvarili cilj i zajamčili sigurnost svakog sudionika motomaratona kao i kretanje kolone po planu i bez nesreća, obzirom da će biti iskusnih vozača i manje iskusnih vozača u kretanju kolone s motociklima različitih performansi, vodite računa o svojoj psihofizičkoj izdržljivosti i mogućnostima motocikla i krećite se po sljedećim uputama:
- moto klubovi trebaju obavezno prije uključivanja u motomaraton održati sastanke sa svojim članovima i upoznati ih s pravilima ponašanja u moto maratonu. Pritom treba uzeti u obzir zdravstveno stanje pojedinih članova kluba (HRVI i dr.).  
- organizatori (MKVC i po želji njihovi partneri) moto kolone nose reflektirajuće prsluke
- vođa moto kolone po lokalnim cestama vozit će prema propisima uz sporo ubrzavanje, a na autocesti zbog dužine moto kolone, odnosno sigurnosti vozit će 100 km na sat
- tijekom vožnje treba poštivati upute sigurnosnih snaga (policije, organizatora, hitne službe i sl.)
- na autocesti vozi se isključivo desnim trakom, vozi se u „Z“ formaciji, nema pretjecanja, bespotrebnog ubrzanja i premještanja unutar moto kolone nakon formiranja kolone
- moto koloni se na autocesti priključuju članovi pojedinih moto klubova na sljedećim benzinskim postajama: INA Rastovica, INA Novska, Dirus Projekt Lipovljani, Crodux Stupnik, Petrol Desinec, Tifon Draganić, Tifon Dobra, INA Brinje, Crodux Janjče, Tifon Jasenice, Crodux Nadin, INA Prokljan, Lukoil Vrpolje, INA Kozjak, Petrol Mosor, INA Opuzen, DP Opuzen i INA Čilipi. Na tim postajama moto kolona neće stajati zbog točenja goriva (zbog stvaranja velike gužve)
- sudionici moto kolone moći će na autocesti točiti gorivo na sljedećim benzinskim postajama: INA Marsonija, INA Križ, INA Vukova Gorica, INA Zir, INA Raščane gornje i u povratku u Zatonu

- prije polaska na motomaraton preporučuje se da svi članovi jednog moto kluba skupe novac za gorivo, prilikom točenja jedan član pristupa jednoj crpki i toči gorivo svim članovima i plaća za sve (zajednički račun). Tako ćemo izbjeći gužvu i gubitak vremena. Zato je važno voditi računa o rasporedu pri formiranju kolone i disciplini u samoj vožnji.
- sva priključenja moto koloni na autocesti (s naplatnih kućica, benzinskih postaja i odmarališta) organizatori će uključiti na začelju moto kolone
- preporuka organizatora je da vozilo koje može prijeći manje od 160 km sa sobom nosi nekoliko litara goriva (self canister)
- organizator se ne obvezuje na popravak pokvarenih motora tijekom motomaratona
- sudionici moto maratona moraju imati tehnički ispravno i osigurano motorno vozilo
- na točku polaska ili priključivanja koloni dođite s punim rezervoarom motora
- sa sobom obavezno nosite vodu za piće
- prilikom ulaska na autocestu uzeti naplatnu karticu i predati je prvi dan u Pirovcu i drugi dan u Pločama. Radimo na tome da prilikom silaska s autoceste u Pirovcu i u Pločama bude nenaplativa za sudionike motomaratona. Svaki silazak s autoceste na drugim izlazima nije u sklopu motomaratona.


Najava na Facebooku

https://fb.me/e/2c7zOPswq


Kontakt:

MKVC, predsjednik Ratko Dragović - Klek, mob: 00385(0)911519920, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

1. Podružnica - Središnja Hrvatska (Grad Zagreb, Zagrebačka, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Bjelovarsko-bilogorska županija) i 2. Podružnica - Sjeverna Hrvatska (Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska i Varaždinska županija) - Vjeran Pokos, predsjednik, mob: 0989056118, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
3. Podružnica - Zapadna Hrvatska (Istarska, Primorsko-goranska i Ličko-senjska županija) - Velibor Prikaski - Vele, predsjednik, mob: 0917366910, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
4. Podružnica - Južna Hrvatska (Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija) - Mario Galov, predsjednik, mob: 0989802024, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
5. Podružnica - Istočna Hrvatska (Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska i Vukovarsko-srijemska županija) - Mirko Đurđević - Miki, predsjednik, mob: 098530512, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
7. Podružnica - Posavina - Predrag Mišković - Fred, predsjednik, mob: 0038763911804, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 


Pelješki most - Pelješac bridge 2022 4K
 
Pelješki most i nova cesta za Dubrovnik
 
 
 Pelješki most i pristupne ceste - 3D vizualizacija
 
 
Pelješki most je spojen - Hrvatska je spojena!
 
 

PRISTUPNICA

Članom MKVC može postati svaki državljanin RH koji će se na temelju članka 8. Statuta MKVC, dragovoljno uključiti u provođenju djelatnosti kluba ...
WVF
   
 
 MHB RH
      HTZ
      MKVC
logo wvf       logo ministarstvo branitelja       logo htz       logo mkvc
Go to top