logo portal banner

AKTIVNOSTI

Skupština 4. Podružnice - Južna Hrvatska MKVC `23.

2023 01 28 skupstina 4p
 
4. Podružnica - Južna Hrvatska MKVC organizirala je godišnju skupštinu u Tribunju. Na skupštini predsjednik 4. Podružnice - Južna Hrvatska MKVC Mario Galov najprije se osvrnuo na rad Podružnice i MKVC u protekloj godini te prenio osobni dojam i zaključak da se djelovanje naše podružnice ocjenjuje pozitivnom ocjenom jer su ispunjeni svi planovi, kako na nivou naše podružnice tako i na nivou MKVC. Zahvalio se stoga svima koji su svojim djelovanjem dali obol takvom rezultatu, a posebno je istakao zahvalnost svom prethodniku, dugogodišnjem predsjedniku 4. Podružnice - Južna Hrvatska MKVC Branku Popoviću - Brki, kako na suradnji koju su imali na osobnom nivou u ranijem periodu, tako i na podršci i međusobnom odnosu povjerenja i poštovanja kojeg održavaju u aktualnom sazivu uprave.
Također je upoznao članstvo o aktualnim odlukama IO MKVC bitnim za daljnje djelovanje podružnice.
Nakon toga, ukratko je iznio plan Programa rada MKVC u aktualnoj godini, izrazio svoju osobnu želju i ambiciju te pozvao članstvo na aktivniju suradnju i pomoć u osmišljavanju i realizaciji dodatnih projekata kojima bi naša podružnica bila inicijator i domaćin te dodatno, uz angažman kroz moto defile „Ponos ratnih veterana `23. kojim već dugi niz godina participiramo u MKVC, pridružili radnom kalendaru nove i podigli na veći nivo, postojeće akcije u kojima sudjelujemo, a kao primjere i ideje za nove pomake naveo praksu obilježavanja obljetnica VR operacije Maslenica i blagoslova motorista i motora, na način kako smo to činili do sad.
Nadalje, upoznao je članstvo s odlukom IO MKVC po kojoj se godišnja članarina za 2023. godinu definira u vrijednosti 10,00 € po članu. Iznio je osobni stav da se radi o razumnom povećanju sa dosadašnjih 50,00 kn iz više razloga.
Nakon toga, predsjednik 4. Podružnica - Južna Hrvatska MKVC Mario Galov izložio je plan financiranja nove monografije, projekta koji se nalazi u završnoj fazi, a kao rezultat kontinuiranog rada, u prvom redu autora, realizira se povodom 15 godina postojanja MKVC. Navedenim planom predviđena je obveza nabavke minimalno po jednog tiskanog primjerka za članstvo, po istom ključu po kojem se zadužuje i sama članarina, dakle primjenom „ključa“ obiteljske solidarnosti u tom slučaju vrijednost primjerka u istoj kvaliteti bi se očekivano kretala oko vrijednosti 35,00 €/komad.
Predsjednik Mario Galov također je upoznao je nazočne članove sa činjenicom da je IO MKVC, a u skladu sa člankom 24. Statuta MKVC, na svojoj sjednici održanoj 25. studenog 2022. godine donio aktualni Pravilnik o priznanjima MKVC, kojim su utvrđeni ciljevi i vrste priznanja MKVC te propisan način dodjele istih. Pozvao je članstvo da se, kako u ovom konkretnom slučaju tako i u ostalim situacijama, aktivnije iskažu interes za praćenje djelovanja u okviru MKVC putem personaliziranog logiranja na službene stranice. Tako je u nastavku izlaganja uputio na kompletan tekst dokumenta, a istakao samo činjenice vezano uz prišivke sa kvadratnim pleterima, novousvojenim normama rasporeda oznaka na prsluku i internoj simbolici teksta ispod prišivke nacionalne zastavice.
Također se raspravljalo o potrebi imenovanju novog člana na dužnost tajnika podružnice, o uskoro osnivanju 8. Podružnice - Bosna Srebrena MKVC (BiH) te o visini članarine unutar podružnice, te o statusu pojedinih članova podružnice.