logo portal banner

Ustrojavanje 2. Podružnice - Sjeverna Hrvatska MKVC

 
Ovaj vikend ponovo smo aktivirali 2. Podružnicu - Sjeverna Hrvatska MKVC. Ta je podružnica bila aktivna za vrijeme reorganizacije MKVC prije više od 10 godina, ali je s vremenom, spletom okolnosti, broj članova značajno varirao te je donesena odluka o privremenom gašenju podružnice dok se ne steknu uvjeti za reaktivaciju. Desetak članova 2. Podružnice - Sjeverna Hrvatska prebačeni su u 1. Podružnicu - Središnja Hrvatska u kojoj su aktivno djelovali.
Učlanjenjem u MKVC, praćenjem i djelovanjem,  Slobodan Novak izrazio je želju i volju za reaktivacijom 2. Podružnice - Sjeverna Hrvatska. Važno je naglasiti kako su svi članovi prošli postupak stažiranja u 1. Podružnici - matičnoj podružnici MKVC, kako bi se MKVC uvjerio i osigurao da je riječ o kvalitetnim i vrijednim članovima, sposobnim za preuzimanjem zahtjevne uloge vođenja podružnice. Pripreme za reustrojavanje 2. Podružnice krenule su 2022. godine, a Slobodana je Izvršni Odbor MKVC odredio za nositelja ustrojavanja 2. Podružnice - Sjeverna Hrvatska MKVC sa jasnim zadaćama i  definiranim vremenskim okvirom. Slobodan je ispunio očekivanja pridržavavši se uputa i zahtjeva što je rezultiralo ustrojavanjem 24.06.2023.
2. Podružnica - Sjeverna Hrvatska MKVC djelovat će na području Krapinsko - zagorske, Varaždinske, Međimurske i Koprivničko - križevačke županije.
Članovi MKVC počeli su s okupljanjem već u petak, dolazivši iz svih krajeva Lijepe Naše, Bosne i Hercegovine te dijaspore. Središte zbivanja je bilo u budućem Moto kampu MKVC u Gornjem Kuršancu kod akumulacijskog jezera. Unatoč vrlo nepovoljnom vremenu, neki su članovi odgodili dolazak, dok oni hrabri i pomalo ludi, ekvilbrij je jasan, dolazili su, ali u potpunosti mokri. Da ničeg ne nedostaje pobrinuli su se budući članovi 2. Podružnice - Sjeverna Hrvatska MKVC.
U subotu ujutro održana je izborna skupština 2. Podružnice - Sjeverna Hrvatska MKVC na kojem su članovi izabrali Slobodana Novaka za predsjednika, Sinišu Smolčića - Austrijanca za dopredsjednika, a Josipa Ružića - Čeru za tajnika podružnice.
Prilikom ustrojavanja, Predsjednik MKVC Ratko Dragović - Klek posebno je naglasio da su sa tog područja djelovale četrdeset i tri postrojbe tijekom Domovinskog rata te veliki puno branitelja.
Na izbornoj skupštini prisustvovao su i međimurski župan te saborski zastupnik g. Matija Posavec, predsjednik koordinacije braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Međimurske županije g. Stjepan Horvat te voditeljica Područnog odjela Ministarstva hrvatskih branitelja Čakovec gđa Sanja Jakopec prilikom čega su se prigodno obratili te zaželjeli dobrodošlicu i potporu u radu, na čemu im srdačno zahvaljujemo.
 
2023 06 24 cakovec 102
 
Završetkom skupštine, službeno je započeo Moto maraton Krajevima naših predaka '23. Prva destinacija bila je Varaždin, gdje smo posjetili Udrugu veterana 7. gardijske brigade "PUMA". U vojarni 7. gardijske brigade „Puma“, dočekao nas je predsjednik Udruge, g. Robert Puja, sa svojim suradnicima, uz prisustvo župana Varaždinske županije, Anđelka Stričaka.
U kapelici Sv. Jurja u vojarni 7. gardijske brigade „Puma“, upalili smo svijeće te odali počast poginulim, nestalim i preminulim pripadnicima Tigrova i Puma, kao i svim hrvatskim braniteljima. Brigadir Darko Duhović održao je predavanje o ratnom putu 7. gardijske brigade „Puma“, pružajući prisutnima sat povijesti.
Župan Anđelko Stričak obratio se članovima MKVC i prijateljima Kluba, zahvalivši im na dolasku te naglasivši važnost čuvanja uspomena na Domovinski rat.
2023 06 24 cakovec 103
 
MKVC Moto maraton Krajevima naših predaka '23. nastavio se nakon Varaždina u Ludbregu, poznatom kao centru svijeta. Unatoč planiranoj ruti, zbog komunikacijskih poteškoća došlo je do promjene trase koja nas je dovela na utrku biciklista. Iako su se pojavile neke izazovne situacije, zahvaljujemo se svima koji su osigurali sigurnost tijekom našeg dolaska u Ludbreg te se ispričavamo organizatorima zbog potencijalnih neugodnosti.
Direktorica turističke zajednice, gđa. Petra Međimurec, upoznala nas je s ludbreškom legendom u centru svijeta, pružajući nam srdačnu dobrodošlicu.
Nakon Ludbrega, put nas je odveo do Grada Preloga, no zbog nepredviđenih okolnosti, susret s gradonačelnikom g. Ljubomirom Kolarekom odgođen je do daljnjeg.
MKVC zahvaljuje svima na razumijevanju te se raduje nastavku Moto maratona.
 
2023 06 24 cakovec 1033
 

Nakon posjete Prelogu, sljedeća destinacija našeg putovanja bio je Spomen dom rudarstva Cimper u Murskom Središću. U okviru posjeta Spomen domu, članovi MKVC iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Dijaspore imali su priliku sudjelovati u edukativnom programu posvećenom značaju rudarstva u međimurskom kraju tijekom 20. stoljeća.

 

2023 06 24 cakovec 104
Nakon posjete Murskom Središću, krenuli smo prema Selnici, gdje su članovi MKVC imali izvanrednu priliku posjetiti zbirku starodobnih vozila u stalnom postavu prvog hrvatskog muzeja takvog tipa, koja se nalazi u vlasništvu obitelji Šardi. Dočekao nas je načelnik općine, g. Ervin Vičević. Tijekom boravka u Selnici, odao se počast preminulim braniteljima s područja općine Selnica u Domovinskom ratu paljenjem svijeća kod njihova spomenika.
2023 06 24 cakovec 105
Nastavljajući naš put, stigli smo do krajnjeg sjevera - Općine Štrigova. Posjetili smo Podrum Štrigova, gdje smo sudjelovali u edukativnoj radionici o vinogradarstvu i enologiji. Ponosno su istaknuli najzastupljenije sorte grožđa koje uspijevaju na tom području, uključujući Graševinu, Sauvignon, Rajnski rizling i Traminac, uz prisutnost sorti poput Moslavca, Chardonnaya, Pinota bijelog, Muškata žutog i Muškata Ottonela. Također smo saznali da Podrum Štrigova raspolaže skladišnim kapacitetom za preko 1,6 milijuna litara vina.
2023 06 24 cakovec 106
Naša posljednja destinacija bio je centar Čakovca, gdje nas je srdačno dočekala gradonačelnica gđa. Ljerka Cividini. Iako je protokol malo kasnio zbog edukativne radionice i sigurne vožnje, gradonačelnica je strpljivo čekala, imajući razumijevanja kao i sama bajkerica. U Čakovcu smo posjetili Spomenik poginulim braniteljima u Perivoju Zrinskih, gdje smo zapalili svijeće, se pomolili i odali počast.
Završili smo ispunjen i zgusnut raspored u Čakovcu te smo se uputili prema Moto kampu u Gornjem Kuršancu.
Zbog zgusnutog rasporeda, članovi MKVC imali su priliku upoznati Varaždinsku i Međimursku županiju, dok su druge dvije, Krapinsko-zagorska i Koprivničko-križevačka županija, predviđene za sljedeći maraton.
Zahvaljujemo Gradu Čakovcu, Gradu Murskog Središća, Gradu Prelogu, Metalprodukt d.o.o., Općini Nedelišće, Općini Selnica, Općini Sveti Juraj Na Bregu, OPG Josip Jurinec, Štrigovskom Podrumu, Turističkoj zajednici Grada Čakovca, Turističkoj zajednici Međimurske županije, Turističkoj Zajednici područja Centar Svijeta, Turističkoj zajednici Varaždinske županije te Međimurskoj županiji na pomoći u realizaciji ovog projekta.
Zahvaljujemo svim donatorima i članovima MKVC koji su sudjelovali u ustrojavanju 2. Podružnice - Sjeverna Hrvatska MKVC.
Članovima 2. Podružnice - Sjeverna Hrvatska MKVC, osobito novim i budućim članovima, želimo dobrodošlicu u bratsku zajednicu pod imenom Moto klub Veterani - Croatia. Nadamo se da ćete se brzo uklopiti u naše aktivnosti i pomoći u izgradnji Kluba, očuvanju vrijednosti Domovinskog rata te u sjećanju na sve stradale, poginule i nestale u Domovinskom ratu i nakon njega.
Fotografije se nalaze u FotoGaleriji ...
 

Ustrojavanje 2. Podružnice - Sjeverna Hrvatska MKVC - Najava
 
2023 06 24 plan aktivnosti čakovec plakat
Moto klub Veterani - Croatia organizira ustrojavanje nove podružnice i to 2. Podružnice - Sjeverna Hrvatska. Osnivačka skupština bit će 24.06.2023. godine s početkom u 09:00 sati. Skupština će se održati u budućim klupskim prostorijama na adresi: Ulica Zrinskih 78, Gornji Kuršanec .
Pozivaju se članovi MKVC-a na osnivačku skupštinu, okupljanje je već od 23.06., a odlazak 25.06.2023. godine.
Nakon skupštine organizirat će se moto maraton „Krajevima naših predaka 2. Podružnice - Sjeverna Hrvatska MKVC `23“ područjem djelovanja podružnice (Krapinsko - zagorske, Varaždinske, Međimurske i Koprivničko - križevačke županije2023 06 24 plan aktivnosti čakovec plakat qrcode) u kojem ćete se upoznati s dijelom znamenitosti toga područja. Nažalost, nećemo moći obići znamenitosti svih županija, to ćemo drugom prilikom odraditi.Uključite se novim izazovima u MKVC.
Svoj dolazak najavite najkasnije do 01.06.2023. godine svom predsjedniku Podružnice, a predsjednici konačan broj svojih članova Podružnice nositelju ustrojavanja 2. Podružnice - Sjeverna Hrvatska MKVC radi dobre pripreme cjelokupne organizacije.
 
2023 06 24 plan aktivnosti cakovec
 
Potrebna je oprema za kampiranje.
Nositelj ustrojavanja: Slobodan, 095 778 6007


grcode novak slobodan

 
Sukladno članku 24. Statuta MKVC, pozivam članove MKVC na osnivačku skupštinu 2. Podružnice - Sjeverna Hrvatska MKVC koja će se održati 24.06.2023. godine s početkom u 09:00 sati na adresi Ulica Zrinskih 78, Gornji Kuršanec.
Za skupštinu MKVC predviđeno je sljedeće:
 
DNEVNI RED:
1. Otvaranje skupštine Podružnice (predsjednik MKVC)
2. Izbor radnih tijela: Radno predsjedništvo (3 člana), verifikacijska komisija (3 člana), kandidacijska komisija (3 člana), zapisničar i dva ovjeroviteljska zapisnika. 
3. Izglasavanje Poslovnika o radu skupštine MKVC
4. Usvajanje Dnevnog reda
5. Izlaganje gostiju na skupštini
6. Izbor predsjednika Podružnice i članova IO Podružnice
7. Govor izabranog predsjednika 2. Podružnice - Sjeverna Hrvatska MKVC
8. Razno
 
 
Moto klub Veterani - Croatia
predsjednik, Ratko Dragović - Klek
 
 
 
World tražilica