logo portal banner

Ustrojavanje 8. Podružnice - Središnja Bosna MKVC u BiH

2023 07 01 vitez 101
 
U proteklom tjednu ponovno smo aktivirali 2. Podružnicu - Sjeverna Hrvatska u Gornjem Kuršancu (Čakovec), koja će djelovati na području četiri županije (Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije) u Hrvatskoj. Također, ovog vikenda smo u Vitezu ustrojili novu 8. Podružnicu - Središnja Bosna MKVC, koja će djelovati na području Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona u Bosni i Hercegovini.
Ovaj korak podsjeća na sam početak djelovanja MKVC prije više od petnaest godina. Jedan od branitelja, Vlatko, biker, pridružio se MKVC-u kao promatrač kako bismo bolje upoznali naš rad. Brzo je počeo privlačiti svoje prijatelje, kako one koji žive u Hrvatskoj tako i bivše ratne kolege te bikere iz Središnje Bosne u Bosni i Hercegovini.
Ubrzo se pridružio dovoljan broj novih članova da pokrenemo uspostavu nove podružnice. Sredinom prošle godine, Žex je imenovan nositeljem ustrojavanja 8. Podružnice - Središnja Bosna MKVC. Od tada je aktivno pripremao prijam novih članova, organizaciju skupštine te planirao buduće aktivnosti.
U Vitezu je za sve oko tridesetak sudionika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine bilo organizirano smještaj. Nakon kratkog odmora, usprkos lošim vremenskim uvjetima, sudjelovali smo na moto susretu organiziranom od strane MK Vitezovi u Vitezu.
 
2023 07 01 vitez 102
 
Nažalost, zbog vremenskih neprilika, planirano obilazak područja kako bismo se upoznali s ratnom situacijom za vrijeme Domovinskog rata na ovom području u BiH nije bio moguć. Ipak, posjetili smo spomen obilježje "Osmica" u Vitezu, gdje nas je uputio Ivan Garić, jedan od ranjenih i sadašnji predsjednik Udruge „8“.
Dogodilo se 10. lipnja 1993. godine oko 20 sati i 45 minuta. Granata s položaja Armije BiH pogodila je igralište gdje je bilo četrnaestero djece. Petero je poginulo na licu mjesta, a troje je preminulo od posljedica ranjavanja nakon što su prevezeni u bolnicu. Ostalih šestero djece je bilo ranjeno. Na ovom mjestu su izgubili živote: Sanja Garić (1975.), njen brat Milan Garić (1981.), Dragan Ramljak (1978.), Dražen Čečura (1978.), Boris Antičević (1983.), Sanja Križanović (1978.), Augustina Grebenar (1984.) i njen brat Velimir Grebenar (1981.).
 
2023 07 01 vitez 103
 

Nakon toga smo se vratili u restoran i započeli skupštinu. Na skupštini su bili članovi buduće 8. Podružnice - Središnja Bosna i predsjednici i dopredsjednici Podružnica u MKVC. Prije početka skupštine održali smo minutu ponosne hrvatske tišine za sve poginule branitelje i preminule nakon Domovinskog rata te preminule članove MKVC.
Potom smo započeli sa skupštinom. Imenovali smo sva tijela od verifikacijska i kandidacijska komisija, zapisničara i ovjerovitelje zapisnika.
Od gostiju na skupštini bili su nazočni: načelnik općine Vitez g. Borislav Marjanović, general Ilija Nakić, predsjednik UNRO HVO ŽSB Jozo Stojak - Mungos, g. Zlatko Borojević predsjednik MK 4. GARDIJSKA - Split i fra Franjo Dalibor Stjepanović, župnik iz Foče, koji je i sam biker. Svi oni su se prigodnim riječima obratili članovima MKVC.
Potporu u organiziranju svih aktivnosti dali su ministar Bojan Domić, te braniteljske Udruge HVO ŽSB,ZDŽ i BiH.
Vodstvo 8. Podružnice - Središnja Bosna MKVC članovi su birali aklamacijom tako je za predsjednika izabran Željko Ljubanić - Žex, dopredsjednika Vlatko Matošević, a za tajnika Anto Čečura - Lešo.
Čestitamo im i želimo da časno i dostojanstveno vode ovu podružnicu.

Nakon održane skupštine, članovi buduće 8. Podružnice - Središnja Bosna i predstavnici Podružnica u MKVC pridružili su se ostalim članovima na nezaboravnom ručku obogaćenom delicijama viteškog područja. Organizatori su na kraju pripremili i veliku tortu. U pripremi ovog ručka i svih ostalih delicija, posebnu ulogu imala je obitelj Leše i njihovi dobri prijatelji - zahvaljujemo im na tome.
Nakon ručka, atmosfera se popravila, te su se svi članovi povratili u svoje sobe kako bi se pripremili za odlazak na moto susret. Dio članova MKVC pridružio se moto defileu u ulicama grada Viteza, organiziranom od strane domaćina moto susreta MK Vitezovi. Nakon defilea, druženje se nastavilo do kasno u noć na samom moto susretu.
Sutradan su se članovi organizirali u grupe te krenuli svojim putem prema svojim domovima, od Južne, Zapadne, Središnje i Sjeverne Hrvatske do Posavine, Austrije i Njemačke.
Izražavamo zahvalnost svim donatorima i članovima MKVC koji su sudjelovali u procesu uspostavljanja 8. Podružnice - Središnja Bosna MKVC.
Poštovani članovi 8. Podružnice - Središnja Bosna MKVC, pružili ste nezaboravan doček i boravak u Vitezu. Iako nas je kiša omela u istraživanju viteške doline, primijetili smo koliko ste se potrudili da nam ništa ne nedostaje. Ipak, ono najvažnije je zbog čega smo se okupili - istaknuli ste se brigom i ponosom na vaš doprinos tijekom Domovinskog rata, bez obzira na žrtve koje ste podnijeli u to vrijeme.
Želimo vam dobrodošlicu u Moto klub Veterani - Croatia, bratsku zajednicu koja se bavi očuvanjem vrijednosti Domovinskog rata i sjećanja na sve stradale, poginule i nestale tijekom i nakon rata. Nadamo se da ćete se brzo uklopiti u naše aktivnosti i pomoći u izgradnji kluba te promovirati svoj kraj, vjeru i povijest kroz moto scenu.


Fotografije se nalaze u FotoGaleriji ...

 
 

Ustrojavanje 8. Podružnice - Središnja Bosna MKVC - Najava
 
2023 07 01 plan aktivnosti vitez plakat
 
Moto klub Veterani - Croatia organizira ustrojavanje nove podružnice i to 8. Podružnice - Središnja Bosna MKVC u Bosni i Hercegovini.
Osnivačka skupština bit će 01.07.2023. godine s početkom u 12:00 sati.
Skupština će se održati u klupskim prostorijama MK Vitezovi MM na adresi: Hrvatskih branitelja bb, 72250 Vitez.
Pozivaju se članovi MKVC-a na osnivačku skupštinu, okupljanje je već od 30.06., a odlazak 02.07.2023. godine, naime taj vikend MK Vitezovi MM iz Viteza organizira moto susret.
Smještaj je individualan.
Nositelj ustrojavanja: Žex, +387 63 328 150

Sukladno članku 24. Statuta MKVC, pozivam članove MKVC na osnivačku skupštinu 8. Podružnice - Središnja Bosna MKVC koja će se održati 01.07.2023. godine s početkom u 12:00 sati na adresi Hrvatskih branitelja bb, 72250 Vitez..
Za skupštinu MKVC predviđeno je sljedeće:
 
DNEVNI RED:
1. Otvaranje skupštine Podružnice (predsjednik MKVC)
2. Izbor radnih tijela: Radno predsjedništvo (3 člana), verifikacijska komisija (3 člana), kandidacijska komisija (3 člana), zapisničar i dva ovjeroviteljska zapisnika. 
3. Izglasavanje Poslovnika o radu skupštine MKVC
4. Usvajanje Dnevnog reda
5. Izlaganje gostiju na skupštini
6. Izbor predsjednika Podružnice i članova IO Podružnice
7. Govor izabranog predsjednika 8. Podružnice - Središnja Bosna MKVC
8. Razno
 
 
Moto klub Veterani - Croatia
predsjednik, Ratko Dragović - Klek
World tražilica