logo portal banner

AKTIVNOSTI

„32 krunice za 32 godine" - Orašje

2023 04 23 orasje 175
 
U povodu obilježavanja 32. godine od osnutka 4. Gardijske brigade "Pauci", članovi MK 4. Gardijska Split organizirali su karavanu Hrvatskom pod nazivom "32 krunice za 32 godine" Split - Vukovar - Split. Karavana je krenula iz Splita 20.04. i obilazi spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, ostavljajući krunice na svakom mjestu počasti. Članovi 4. Podružnice - Južna Hrvatska MKVC priključili su se karavani tijekom vožnje kroz Dubrovačko-neretvansku županiju.
Nakon dva dana putovanja, stigli su do Orašja gdje ih je ugostila 7. Podružnica - Posavina MKVC. Po dolasku, posjetili su Spomen obilježje u gradskom parku u Orašju, postavili krunice, zapalili lampione i odali počast poginulim braniteljima. Domaćini su organizirali večeru i ugodno druženje u svojem moto kampu, nudeći posavske delicije poput domaćeg graha, suhomesnatih proizvoda i posavske pogače.
Član Vlatko iz 8. Podružnice - Bosna Srebrena MKVC iz BiH u ustrojavanju sudjelovao je na cijelom putovanju. Planirano je da se članovi MK 4. Gardijska Split vrate do petka, 28. travnja.
World tražilica