logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2023 04 23 orasje 175
 
Povodom obilježavanja 32. godine osnutka 4. Gardijske brigade „Pauci“, članovi MK 4. gardijska Split organizirali su karavanu Hrvatskom pod nazivom „32 krunice za 32 godine“ Split - Vukovar - Split.
Karavana je krenula iz Splita 20.04. i na putu ponosa i slave, posjećuje spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, pri čemu na svako obilježje ostavljaju krunicu. Na početku moto karavane na djelu Dubrovačko-neretvanske županije priključili su im se i članovi 4. Podružnice - Južna Hrvatska MKVC.
Nakon dva dana putovanja, stigli su i do Orašja gdje im je domaćin bila 7. Podružnica - Posavina MKVC. Na samom početku uputili su se do Spomen obilježja u gradskom parku u Orašju, gdje su postavili krunicu, zapalili lampione i poklonili se poginulim braniteljima.
Nakon toga domaćini su u svojem moto kampu organizirali večeru i ugodno druženje, od posavskih delicija, domaćim grahom, suhomesnatim proizvodima i posavskom pogačom.
Članovi MK 4. Gardijska Split planiraju se vratiti do petka 28. travnja.
Na cijelom putovanju sudjelovao je Vlatko, član 8. Podružnice - Bosna Srebrena MKVC iz BiH u ustrojavanju.

POVEZANI ČLANCI

PRISTUPNICA

Članom MKVC može postati svaki državljanin RH koji će se na temelju članka 8. Statuta MKVC, dragovoljno uključiti u provođenju djelatnosti kluba ...
WVF
   
 
 MHB RH
      HTZ
      MKVC
logo wvf       logo ministarstvo branitelja       logo htz       logo mkvc
Go to top