logo portal banner

AKTIVNOSTI

Domoljubni vikend `23. - Ličko ratište

2023 05 27 plitvice 101
 
Članovi 3. Podružnice - Zapadna Hrvatska iskoristili su ovaj vikend kako bi odali počast herojima i podsjetili se na hrabrost i žrtvu koje su pružili za domovinu. Posjetili su mjesta koja su simboli hrabrosti i otpora, podsjećajući se na nezaboravne trenutke iz Domovinskog rata.
Prvo odredište bio je spomen područje prvom stradalom policajcu Josipu Joviću u Plitvicama. U redarstvenoj akciji "Plitvice", koja je izvedena na sam Uskrs 31. ožujka 1991., Josip Jović je dao svoj život, a devet pripadnika Specijalne policije je ranjeno, braneći domovinu od pokušaja uspostavljanja "SAO Krajine" i očuvanja demokratske vlasti u Republici Hrvatskoj.
Nakon toga, posjetili su spomen područje "Pobjednik" na Ljubovu kod Gospića, mjesto koje simbolizira hrabrost, jedinstvo i odlučnost branitelja koji su stajali u obrani domovine.
 
2023 05 27 plitvice 102

Ovaj posjet bio je prilika za članove 3. Podružnice - Zapadna Hrvatska da se prisjete važnih trenutaka iz povijesti, oda počast hrabrim ljudima te istakne važnost zajedništva i čuvanja uspomena na Domovinski rat.
World tražilica