logo portal banner

AKTIVNOSTI

Obljetnica VRO Maslenica `24.

2024 01 21 obljetnica vro maslenica 24 112
 
U sklopu obilježavanja 31. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Maslenica '93., MK Beštije iz Zadra ponosno su organizirale treći po redu moto defile pod nazivom "Od mosta do mosta". Ovaj impresivni moto maraton krenuo je s Branimirove obale u Zadru i završio kod Masleničkog mosta.
Vojno-redarstvena operacija Maslenica, koja se dogodila prije 31 godinu, označila je povezivanje juga i sjevera Hrvatske. Ovogodišnji moto defile okupio je članove 4. Podružnice - Južna Hrvatska MKVC, koji su s ponosom sudjelovali u ovom značajnom događaju.
 
2024 01 21 obljetnica vro maslenica 24 109
 
Defile motora simbolizira naš ponos prema uspješno provedenoj akciji, koja se smatra prekretnicom u oslobodilačkom Domovinskom ratu. Kroz ovu manifestaciju odajemo duboko počast poginulim hrvatskim braniteljima te izražavamo poštovanje prema živim braniteljima, sudionicima same operacije Maslenica.
Ovaj moto maraton nije samo vožnja, već i izraz sjećanja, poštovanja i zahvalnosti prema hrabrim ljudima koji su hrabro stali u obranu domovine. Neka ova manifestacija i dalje bude snažan podsjetnik na hrabrost i zajedništvo koje su obilježili povijest Hrvatske.