logo portal banner

AKTIVNOSTI

Humanitarna akcija za Marka Misira u Širokom Brijegu `11.


2011 10 29 mkv hercegovina humanitarna  akcijia

Da motociklisti imaju veliko srce, u kojem se krije hrabrost, i spremnost za pomaganjem drugima, odavno je poznato. Neki ih možda ne gledaju s oduševljenjem, ali vozilo na dva kotača dio je njihovog života, koji je uvelike ispunjen plemenitošću i dobrotom.

Moto klub Veterani Hercegovina u suradnji s Moto klubom Široki, darivali su malog Marka Misira, dječaka koji boluje od cerebralne paralize. Mali Marko rođen je 2004. godine, a zbog teške bolesti na liječenje odlazi 2 puta godišnje. Troškovi liječenja su veliki, godišnje to iznosi oko 13 tisuća eura i svaka je pomoć dobrodošla. Dobrodušni motoristi, ovoga puta su pokazali svoje veliko srce, darovavši mu motor na četiri kotača i novac koji će pomoći u liječenju tog hrabrog dječaka.

Skup motorista održao se u Caffe baru "Zdena" u Grudama.
- Na inicijativu naših članova u Grudama, odlučili smo se na ovaj humani potez. Presretan sam što sam imao priliku sa svojim kolegama, pomoći i darovati malog Marka. Ovo je jedna gesta koja ispunja srca svakog čovjeka i zato je moto klub Veterani Hercegovina, uvijek spreman pomoći. Trudimo se uvijek činiti dobra djela, rekao je Tihomir - Tijo Jurilj, predsjednik Veterana Hercegovine.
Ovaj klub ovih dana proslavlja godišnjicu svog postojanja.
- Klub broji 30 članova iz cijele zapadne Hercegovine. Veterani Hercegovine su u zajednici s moto klubovima Veterana Croatie. Djelujemo na nivou Zapadnohercegovačke županije i smo u svim segmentima koji se tiču obljetnica i humanitarnog djelovanj
U ovoj godini klub je učestvovao u 11 obljetnica, koje su vezane za stradanja Hrvata kroz prošlost.
- Prije otprilike mjesec dana, išli smo u Haag, pozdraviti hrvatske generale i dati im potporu u borbi za slobodom i istinom. Dobili su mnoge bitke, ali im je ovo sigurno najteža. Vjerujem da će je, kao i mnoge do sada, završiti s pobjedom i oslobađajućom presudom.
U ovih 12 mjeseci klub je proputovao gotovo cijelu Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, te prisustvovao na preko 40 moto partija. Aktivno su uključeni u obilježavanje obljetnice zaustavljanja tenkova u Pologu, u cilju odavanja počasti i važnosti tom događaju koji je uvelike promijenio slijed ratne povijesti u Hrvatskoj i BiH.
- Ovom prilikom bih htio zahvaliti moto klubu TNT Polog, moto klubu Široki, moto-cross klubu Široki i načelniku općine Široki Brijeg Miri Kraljeviću, načelniku općine Grude Viktoru Mariću, te predsjedniku Vlade ZHŽ-a Zdenku Ćosiću, koji su nesebično pomogli u radu našeg kluba. U sljedećih godinu dana ćemo hodočastiti u Bleiburg, te ćemo nastaviti obilježavati ostale obljetnice koje su pred nama, zaključio je Jurilj za kraj.

Objavio: ABCportal.info (Željko ANDRIJANIĆ)
World tražilica