logo portal banner

AKTIVNOSTI

Bilo naroda - gradimo most `12.

2012 09 09 klek 121

 

Podružnica 4. - Južna Hrvatska MKVC priključila se u akciji „Bilo naroda - izgradimo most“ na poziv udruge „Zavjet“ koja se održala 09.09.2012. godine na moru u području budućeg mosta u pelješkom kanalu između mjesta Komorna i Brijesta.
Ovaj put članovi MKVC zamijenili su svoje motore za brodice i bili sudionici jednom jedinstvenog nikad viđenog u Svijetu veličanstvenog događaja.


2012.09.09. - Prilog u Dnevniku HRT u 19.30 sati

 


2012.09.09. - Prilog u Dnevniku NOVA TV u 19.15 sati

 


2012.09.09. - Prilog u Dnevniku RTL u 18.30 sati

 


2012.09.09. - Prilog u Dnevniku NOVA TV u 17.00 sati

 


2012.09.10. - NBCNews.com


Želju naroda ovog dijela Hrvatske možete pročitati u priopćenju koje smo objavili na kraju događanja:

Poštovani sudionici, graditelji Mosta, dragi gosti.
Povezali smo Hrvatsku! Osjetili bílo naroda pa hrvatsko srce od danas punije kuca!
Gradnjom ovoga mosta od brodica, lađa i brodova pokazali smo da da Hrvatska može i mora biti cjelovita. Ali tek izgradnjom čvrstog  Mosta jugu Hrvatske konačno ćemo riješiti problem trajne izoliranosti od ostatka države, a poluotok Pelješac i otoci doživjeli procvat i prosperitet, prije svega u turizmu budući da izgradnja Pelješkog mosta nema alternative i jedino je trajno rješenje problemâ koji odavno ima pučanstvo cijele Dubrovačko-neretvanske županije.
Danas, u nedjelju 9. rujna 2012. godine u 9.00 sati nastavili smo izgradnju Pelješkog mosta od Komarne do Brijeste. Lađama, brodicama i brodovima spojili smo hrvatsko kopno i poluotok Pelješac i time simbolički iskazati nepodijeljenu volju naroda za izgradnjom Pelješkog mosta. Povezali smo Splitsko-makarsku nadbiskupiju i Dubrovačku biskupiju.
I stoga - u ime Stožera za izgradnju Pelješkog mosta - zahvaljujem svima. Prvo - hrvatskim braniteljima, koji su prije dva desetljeća spriječili potpuno presijecanje Hrvatske a danas ju povezali i učinili po prvi put jedinstvenom i cjelovitom. Oni su tu danas sa svojim očevima, sinovima i unucima.
A ovdje su danas ne samo svi hrvatski naraštaji već i Hrvati iz svih dijelova Lijepe naše – od Međimurja, Slavonije, Savudrije - do samog jugoistoka. Također i Hrvati iz dijaspore.
Hvala također našim gostima, predstavnicima vlasti i političkih stranaka koji su danas s nama, predstavnicima medija koji izvještavaju, udruzi hrvatskih „Zavjet“, Udruzi lađara Neretve, udrugama Specijalne policije i zbora gardijskih brigada, Hrvatskom svjetskom kongresu, kao i nizu drugih nevladinih udruga i konačno - svim građanima koji sagradiše živi most.
Stoga najoštrije prosvjedujemo zbog posljednjih izjava visokih dužnosnika o prepuštanju hrvatskog teritorija jer bi to zauvijek onemogućilo  povezivanje juga Hrvatske a time i samu izgradnju Mosta. Stoga najozbiljnije upozoravamo Vladu i Sabor koji najavljuju da će na sjednici 19. rujna - dakle za 10 dana - napraviti poguban presedan odricanjem dijela teritorija što je suprotno Međunarodnom pravu, Ustavu RH a po članku 132. Kaznenog zakona predstavlja veleizdaju za koju je predviđena kazna do 40 godina zatvora.
Davni san postaje stvarnost. Gradimo Most, povežimo Hrvatsku!
Neretvanski kanal, nedjelja 9. rujna 2012. - nešto poslije 9 sati - ispod Pelješkog mosta

World tražilica