logo portal banner

AKTIVNOSTI

Skupština MK specijalne policije iz Domovinskog rata `13. - Izborna

2013 09 21 skupstina mk specijalna policija tiho 122

Dana 21.09.2013. u Domu specijalne policije u Zagrebu održana je izborna skupština Moto kluba specijalne policije iz Domovinskog rata (MKSP). MKSP je osnovan 2009. godine. Inicijativa za osnivanje kluba potekla je od pripadnika specijalne policije u Domovinskom ratu iz Karlovca, a koji su bili pripadnici Specijalne jedinice policije (SJP) Grom Karlovac i Zrakoplovne jedinice Lučko.
Klub okuplja pripadnike aktivnog i pričuvnog sastava specijalne policije iz Domovinskog rata kao i današnje aktivne specijalce iz cijele Hrvatske i čini jedinstvenu udrugu motociklista specijalaca pripadnika svih SJP.
Temeljno programsko usmjerenje Moto kluba SP je neprekidno djelovanje predsjednika i svih tijela na trajnom promicanju vrijednosti Domovinskog rata kao i razvoj i popularizacija motociklizma među pripadnicima specijalne policije MUP-a RH iz Domovinskog rata.
Najznačajniji ciljevi Moto kluba SP su: zaštita statusa, dostojanstva, ponosa, časti i ugleda pripadnika specijalne policije iz Domovinskog rata, pomoć u njihovoj prilagodbi mirnodopskih uvjetima, poticanje aktivnosti na području sporta i tehničke kulture, okupljanje i povezivanje svih pripadnika Specijalnih jedinica policije radi promicanja i održavanja njihova ratnog identiteta te sprječavanja zaborava njihova doprinosa u obrani i oslobađanju domovine Hrvatske tijekom Domovinskog rata, iznošenje istine u zemlji i inozemstvu o Domovinskom ratu i ulozi specijalne policije u obrani hrvatskog suvereniteta kao i promicanje hrvatskih nacionalnih, povijesnih, kulturnih, pravnih, ekoloških i gospodarskih vrednota i drugih općih interesa hrvatskih građana u Republici Hrvatskoj.
Moto klub SP trenutno okuplja više od 40 članova iz nekoliko SJP.
Skupštinu su pozdravili ratni zapovjednik specijalne policije general Mladen Markač, koji je naglasio značaj ovakvog organiziranja specijalaca te obećao svoju pomoć u daljnjem radu kluba, i Josip Klem predsjednik krovne udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, koji je istaknuo da će se dobra suradnja MKSP i krovne udruge i nadalje poticati i razvijati.
Potporu Moto klubu specijalne policije pružili su i predstavnici prijateljskih moto klubova Blue Knights te predsjednik Moto kluba Veterani - Croatia Ratko Dragović - Klek.
Na skupštini je za predsjednika ponovo izabran dosadašnji predsjednik kluba Dorijan Vrbanac, a za tajnika kluba Mile Mlinac.

{imageshow sl=99 sc=1 /}