logo portal banner

AKTIVNOSTI

Humanitarna akcija MKVC `14. - 5. Podružnica - Istočna Hrvatska

 2014 01 18 humanitarna daco 184

Pojedini članovi MKVC od kraja 2013. godine pomažu obiteljima iz Slavonije koje se nalaze u teškim materijalnim i životnim situacijama.
Tijekom novogodišnjih blagdana pomagali su obitelji Lovro iz Posavskih Podgajca, samohranom ocu sa dva sina od 6 i 8 godina, koji trenutno nije zaposlen i bez ikakvih je primanja. Njegovu obitelj opremili su s namještajem za dnevni boravak (kreveti i tepisi) te odjećom za njega i djecu. Pred Božić su im u pratnji Djeda Mraza okitili božićnu jelku i darovali ih prigodnim darovima, a u više navrata opskrbili su ih osnovnim životnim potrepštinama.
Obitelji Ružić iz Jarmina sa 4 djece, kojoj je pred Božić izgorjela kuća, naši članovi i prijatelji su pomogli u osnovnim stvarima kako bi prebrodili taj gubitak, a u proljeće će se svi zajedno uključiti u obnovu njihove kuće.
Veterani su u Vukovaru pomogli jednom nezaposlenom samohranom ocu sa dvoje malodobne bolesne djece (6 i 8 godina), koji je bez ikakvih primanja.
Isto tako u Vukovaru su pomogli, a i dalje pomažu, samohranoj majci bez primanja sa sinom od 16 i kćerkom od 15 godina, koja je k tome teško bolesna, a ni majka ni djeca nemaju zdravstvenu zaštitu budući nemaju hrvatsko državljanstvo.
U Županji su pomogli samohranoj majci osmogodišnjeg sina.
U Slavonskom Brodu su pomagali braniteljskoj obitelj koja živi u teškim uvjetima.
U nastavku ove humanitarne aktivnosti naši članovi planiraju i dalje pomagati ovim i drugim potrebitim obiteljima, a uključit će se i u nadogradnju kuće peteročlane obitelji Mikić te pomoći dvije obitelji bivših pripadnika 106. brigade HVO, koji su u iznimno teškoj situaciji.
Ekipa koja je sudjelovala na bilo koji način, a kojima se ovom prilikom u ime MKVC zahvaljujem su: Darko Filipović – Dačo (Podružnica 1. - Središnja Hrvatska MKVC), organizator cijele humanitarne akcije; Zlatko Filipović - Zlaja (Podružnica 1. - Središnja Hrvatska MKVC); Siegfried Konstantinovics (Austrija); Nedzad Pehlic (Austrija); Zoran Crnac (Vukovar); Renata Boric (Vukovar); Ivana Fruk (Vukovar); Zorica Fruk (Županja); Zdenka Perić (Bok, Orašje); Jelena Sijarto, Antonija Stanić, Mandalena Marošević, Suzana Farena, Stipo Duspara, Obitelj Đakiv, Obitelj Olujević, Obitelj Madžar, Marija Đakiv, Obitelj Živković, MK Veterani Posavine; Dario Lukić (Županja); Obitelj Lešić (Županja); Obitelj Mamić (Županja); Obitelj Borić (Zbijeg i Slavonski Brod); Drago Tunjić (Vukovar); Obitelj Novoselac (Gradišta i njihovi prijatelji); Zeljka Vincetic Zupanja i Anica Berać.

 {imageshow sl=2 sc=1 /}

World tražilica